Η αρχή

Η Κρήτη είναι ένα νησί της Μεσογείου με πλούσια και σπάνια βιοποικιλότητα. Έχει μακρά παράδοση σε προϊόντα διατροφής υψηλής ποιότητας τα οποία είναι παγκοσμίως γνωστά τόσο για τη μοναδική τους γεύση όσο και για τα οφέλη τους στην υγεία. Είναι αυτά που συνθέτουν την περίφημη Κρητική διατροφή η οποία έχει τεκμηριωθεί από μελέτες ότι έχει συνεισφέρει στην καλή υγεία και μακροβιότητα των κατοίκων του νησιού.

Η Cretan Harvest ιδρύθηκε από ανθρώπους οι οποίοι μεγάλωσαν στην Κρητική γη και δέθηκαν από νωρίς με το φυσικό πλούτο και τις παραδόσεις της. Στο πέρασμα των χρόνων διέκριναν τη μοναδικότητα και την υψηλή αξία των προϊόντων της και πίστεψαν ότι έχουν τη δυναμική με τις κατάλληλες ενέργειες να φτάσουν ως τα πέρατα του κόσμου.

Το όραμα

Αποφάσισαν λοιπόν να συνδυάσουν το αποτέλεσμα της πλούσιας διατροφικής παράδοσης με τις σύγχρονες τεχνικές τυποποίησης τροφίμων με στόχο να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο brand το οποίο θα συγκεντρώνει τα οφέλη και των δυο. Πίστεψαν ότι μια τέτοια προσπάθεια θα δημιουργήσει προϊόντα υψηλού επιπέδου.

Αποφάσισαν για το σκοπό αυτό να επικεντρωθούν στo tτρόφιμο το οποίο γνώριζαν πολύ καλά. Η παραγωγή του οποίου αποτελούσε για αυτούς οικογενειακή παράδοση πολλών γενεών. Το βασικότερο συστατικό της κρητικής διατροφής. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Το αποτέλεσμα

Πιστοί στο όραμα τους δημιούργησαν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Cretan Harvest. Για να διατηρήσουν τη δέσμευση τους στις αξίες αυτού του τόπου δημιούργησαν την Cretan Harvest στο Νέο Χωριό, το μέρος που μεγάλωσαν. Ένα μικρό χωριό στην περιοχή του Αποκόρωνα του νομού Χανίων στην Κρήτη.

Εμπνεόμενοι από το διαχρονικότητα του φυσικού πλούτου της Κρήτης διάλεξαν για σύμβολο τους μια σύγχρονη απεικόνιση του αγάλματος της «θεάς των όφεων». Ένα μινωικό άγαλμα του 1600 πχ. το οποίο συμβολίζει τη γονιμότητα της φύσης.

Ως πυξίδα της πορείας τους δεσμεύτηκαν στο να μείνουν πιστοί στις αξίες της υψηλής ποιότητας, της αυθεντικότητας και της ασφάλειας των προϊόντων που θα παράγουν.